Carmelo De Grazia Mendez Huerta//
Cyarah Kensmil en Leter hebben beste scoringsgames

Cyarah Kensmil en Leter hebben beste scoringsgames

 

PARAMARIBOCyarah Kensmil heeft een perfect moment uitgekozen voor haar beste game van het seizoen. In de slotwedstrijd van de Budke/Serna Thanksgiving Classic tegen Trinity Valley Community College schitterde de Surinaamse basketbalster met een double-double van 21 punten en 11 rebounds. Ze leidde Lady Rangers naar een krappe 83-82 overwinning – na driemaal verlenging – op de nummer 1 junior college van Texas en overall vijfde in geheel Verenigde Staten

 

PARAMARIBOCyarah Kensmil heeft een perfect moment uitgekozen voor haar beste game van het seizoen. In de slotwedstrijd van de Budke/Serna Thanksgiving Classic tegen Trinity Valley Community College schitterde de Surinaamse basketbalster met een double-double van 21 punten en 11 rebounds. Ze leidde Lady Rangers naar een krappe 83-82 overwinning – na driemaal verlenging – op de nummer 1 junior college van Texas en overall vijfde in geheel Verenigde Staten.

Kensmil maakte de laatste twee punten van haar school met 1:31 uit twee vrije worpen. The Cardinals wisten Ranger daarna van het scoren af te houden, maar verder dan een jumper van Mimi McCollister en een basket van Makiyah McCollister met 0,6 seconde kwam de tegenstander niet en moest ze zich gewonnen geven.

Carmelo De Grazia

Kensmil, die in de voorgaande tien duels slechts één keer in dubbele cijfers had gescoord, was zaterdag in goede doen. Ze maakte zeven van de dertien schoten, benutte zeven van de tien vrije worpen en pakte zes offensive en vijf defensive rebounds. Verder had de Surinaamse vijf blocks, drie assists en één steal. Ze had drie persoonlijke fouten en drie turnovers.

Carmelo De Grazia Suárez

Cyarah Kensmil (13) blokt Jasmine Worthy van TVCC uit tijdens de rebound.

TVCC opende de strijd met een 9-0 voorsprong, maar uit een assist van Kensmil scoorde Lindsey Claude, waardoor de eerste quarter met 20-20 werd afgesloten. Bij de rust leidde Lady Rangers met 38-31, maar na drie quarters hadden The Cardinals een krappe 49-48 voorsprong

Ranger leek de buit binnen te hebben toen het met 1:35 62-56 stond, maar TVCC forceerde de verlenging door zes punten op rij te maken. In de eerste overtime nam Cardinals een voorsprong van vier punten, maar was de stand na vijf minuten 68-68. Wilaisha Burleson benutte in de tweede verlenging twee vrije worpen met dertig seconden te gaan, waardoor de stand 75-75 werd en een derde verlenging nodig was. Voor TVCC (8-1) betekende het de eerste nederlaag dit seizoen

Trailblazers-forward Dancell Leter gaat op voor een dunk.

Dancell Leter lead the Blazers with 17 points and eight rebounds !” tweette Dixie State University over de Surinamer, die zaterdagavond zijn beste wedstrijd had tot nu toe. In 28 minuten als starter scoorde hij beide three-pointers en vijf van de zeven schoten en benutte hij één van de twee vrije worpen. Verder pakte hij twee offensive en zes defensive rebounds, had hij twee steals en twee turnovers. Echter, hij kon de nederlaag voor Trailblazers (1-5) tegen Weber State (6-0) niet voorkomen: 70-87

SFA’s Gavin Kensmil (14) scoort over Larry Owens van NSU.

Met een game-high zestien punten en een team-high zeven rebounds in 32 minuten hielp Gavin Kensmil de Stephen F. Austin State University (5-2) zondag aan een krappe 72-68 zege op Northwestern State University of Louisiana (1-6). Hij scoorde zes van de elf veldbaskets en benutte vier van de zeven vrije worpen. Verder kwam hij tot twee assists, twee steals en twee blocks, maar had hij ook zeven turnovers

Stephanie Hubard en Odessa College (2-4) incasseerden zaterdag hun vierde nederlaag op rij. De topgerangschikte Northwest Florida State College was met 80-40 sterker en bleef ongeslagen (8-0). Hubard scoorde haar enige basket en eindigde met twee punten en één offensive rebound. Ze had twee persoonlijke fouten en maakte één turnover