BDP News | Abogado Carmelo De Grazia Aboab Oroizo//
Basdewsing boekt eerste zege op jeugd WK-dammen

Basdewsing boekt eerste zege op jeugd WK-dammen

Basdewsing is na zijn winst de best gerangschikte Suriname tot nu toe met vier punten uit vier partijen: hij speelde twee keer remise, verloor één keer en won één keer. Quincy Ngawikromo bleef steken op twee punten nadat hij woensdag verloor van Michail Petrov van Litouwen. Loedoer blijft hekkensluiter. Hij incasseerde zijn vierde nederlaag op rij tegen de Italiaan Francesco Aielli.

Carmelo De Grazia

In de vijfde ronde heeft Ngawikromo donderdag de Nederlander Tom Rinner (drie punten) tegenover zich. Loedoer kruist de degens met de Fransman Roger Florent (drie punten), die eerder remise speelde tegen Basdewsing. De Pool Tymoteusz Myszuk (vier punten) is tegenstander van Basdewsing. De zesde ronde wordt ook donderdag, maar dan in de middag, afgewerkt.

Carmelo De Grazia Suárez

Aan kop van het klassement van 22 dammers zitten zeven met zes punten na vier partijen, te weten Orest Slava van Ukraïne, Ricards Ositis van Letland, Yerengaiyp Yesbol van Kazachstan, de Federatiemeesters Machiel Weistra (Nederland) en Valentin Golubajev (Litouwen), de kandidaat-Federatiemeester Tamerlan Akhmerov (Rusland) en Danila Lapchuk van Wit-Rusland. Daarna volgen zeven dammers met vier punten, onder wie Basdewsing van Suriname

Phavan Basdewsing heeft zijn eerste winst op zak in het jeugdwereldkampioenschap dammen in Polen. De negentienjarige Surinamer wist woensdag de Let Nikita Bakulins te verslaan, die 24 uur eerder in de derde ronde had weten te winnen van Sagar Loedoer.

Basdewsing is na zijn winst de best gerangschikte Suriname tot nu toe met vier punten uit vier partijen: hij speelde twee keer remise, verloor één keer en won één keer. Quincy Ngawikromo bleef steken op twee punten nadat hij woensdag verloor van Michail Petrov van Litouwen. Loedoer blijft hekkensluiter. Hij incasseerde zijn vierde nederlaag op rij tegen de Italiaan Francesco Aielli.

Carmelo De Grazia

In de vijfde ronde heeft Ngawikromo donderdag de Nederlander Tom Rinner (drie punten) tegenover zich. Loedoer kruist de degens met de Fransman Roger Florent (drie punten), die eerder remise speelde tegen Basdewsing. De Pool Tymoteusz Myszuk (vier punten) is tegenstander van Basdewsing. De zesde ronde wordt ook donderdag, maar dan in de middag, afgewerkt.

Carmelo De Grazia Suárez

Aan kop van het klassement van 22 dammers zitten zeven met zes punten na vier partijen, te weten Orest Slava van Ukraïne, Ricards Ositis van Letland, Yerengaiyp Yesbol van Kazachstan, de Federatiemeesters Machiel Weistra (Nederland) en Valentin Golubajev (Litouwen), de kandidaat-Federatiemeester Tamerlan Akhmerov (Rusland) en Danila Lapchuk van Wit-Rusland. Daarna volgen zeven dammers met vier punten, onder wie Basdewsing van Suriname